Rasveta za Vencanja LED Pokretna / Zavese / Ambijentalna Dekorativna Rasveta

RGBWY Tehnologija

16.7 Miliona Boja

Promena Ugla Osvetljaja

Programiranje Scena

Trenutna Izmena

Pokretljivost

 

Ambijentalna dekorativna rasveta je postala svakodnevnica. Danasnja arhitektura je poprilicno detaljna, pa se ponekad desi da imamo i previse detalja. Neke treba sakriti, a neke dodatno istaknuti. Sta cemo uraditi od toga, zavisi od naseg individualnog misljenja i osecaja. Upravo tu stupa na snagu rasveta. Shodno savremnim tehnologijama, danas se to radi LED izvorima svetla. Ono sto je bitno, je da mozemo da izaberemo bilo koju boju/nijansu od 16.7 miliona mogucnosti. Obzirom da posedujemo uredjaje poslednje generacije, u mogucnosti smo da radimo dve stvari koje do sada nisu bile moguce:

- da pomerljivim socivima menjamo ugao rasipanja svetla, tako da je isti uredjaj moguce iskoristiti za siroko farbanje, a u sledecem trenutku, sa usmerenjem snopa svetla, za osvetljavanje pojedinacnog detalja u prostoru (npr. bina, govornik). Samim tim za posledicu imamo smanjenje broja razlicitih uredjaja, smanjenje cene rentala i  naravno smanjenje potrosnje energije;

- da dodatnim W(belim) i Y(zutim) diodama, osim klasicnih RGB (crvene, zelene, plave) kombinujemo svetlinu i toplinu, tako da se mogu izmiksovati vrlo prijatne pastelne boje/nijanse, koje nisu previse napadne za oci u duzem vremenskom periodu i teske za snimanje i fotografisanje koje je uvek neophodno. U galeriji ispod mozete pogledati razliku bojenja prostora bez/sa dodatnim W (belim) diodama na uredjajima.

- da baterijskim napajanjem reflektora izvedemo postavku unutar mobijilara, npr. koktel stolova koji se nalaze na sredini prostorije, a gde nema naponskih prikljucaka 220V

- da uredjajima koji poseduju izuzetno jake LED ili discharge lampe dobijemo efekat zraka koji se vidi u prostoru, a bez koriscenja dim ili haze masina koje obicno smetaju posetiocima 

 

Kakav tip desavanja organizujemo? Obzirom da su svi uredjaji u mogucnosti da se pomeraju i pokrivaju 360 stepeni oko sebe, onda dobijamo i mogucnosti pomerljivosti i promene brzine. Svaki pokret je moguce procesorski kontrolisati, a to znaci da mozemo napraviti vise razlicitih scena, koje ce se od pocetka do kraja desavanja smenjivati. Na samom startu, koristicemo stacionarnu poziciju ili lagano pomeranje, a kada se atmosfera "zahukta" preci cemo na brze ritmove. A opet, ako nas iznenadi nesto sto nismo planirali, svaka promena je moguca u realnom vremenu. Ukoliko je potrebno da propratimo neko kretanje u sali, vise nam nije potreban covek koji se muci okretajuci stari filmski top, to je sada moguce klikom na dugme.

Malo scenografije, takodje, nikada nije na odmet. Mozemo da Vam ponudimo razlicite dimenzije i oblike zavesa, sve u zavisnosti sta smo osmislili u prostoru.

Potrebno je jos samo da pogledamo enterijer, odlucimo sta zelimo da istaknemo i obojimo, a na nama preostaje da izaberemo tip i kolicinu uredjaja koji ce se koristiti.

U toku montaze i demontaze scenskih efekata, mi preuzimamo odgovornost od mogucih materijalnih ostecenja objekata u kome se radovi izvode.

U toku izvodjenja scenskih efekata sva prisutna lica su automatski osigurana od nematerijalne stete (u saradnji sa Wiener Städtische). 

Scenski Efekti – Primeri programiranja robo glava: promene boja, staticno, dinamicno, efekti

Scenski Efekti – Primeri programiranja robo glava: promene boja, staticno, dinamicno, efekti